logo

Ministrul Sănătăţii: Este inadmisibil să plimbi între spitale un pacient cu trei plăgi împuşcate

Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018 14:03 // Actualizat: Luni, 16 Aprilie 2018 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au demarat o anchetă în cazul bărbatului de la Bistriţa care a fost plimbat între două spitale cu trei plăgi împuşcate, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

"Am aflat ieri de situaţie şi am dispus încă de ieri o anchetă, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Este un lucru inadmisibil să plimbi între două spitale un om cu trei plăgi împuşcate!", a spus Pintea, la ieşirea de la discuţiile cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit acesteia, ancheta va stabili exact ce s-a întâmplat acolo.

Un bărbat de 31 ani din Republica Moldova a fost găsit împuşcat, sâmbătă dimineaţa, pe un câmp din localitatea Cepari. La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în cazul pacientului împuşcat la Cepari s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de arteră brahială). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2018.

Analizând starea pacientului, medicii clujeni au stabilit că nu este vorba despre o leziune vasculară, astfel că au retrimis pacientul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Aici a fost operat de o echipă medico-chirurgicală pluridisciplinară. Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile: cervicală, toracică şi a braţului stâng şi i-au fost toaletate celelalte plăgi. Nu au intervenit complicaţii, iar evoluţia post-operatorie este favorabilă, pacientul fiind internat la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, sub supraveghere şi tratament.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
împuşcat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea