logo

Percheziţii ale DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 50 mil. lei. Este vizată şi firma ALKA. Reacţia companiei

Publicat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 11:04 // Actualizat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 20:42 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DIICOT Ploiești a efectuat, miercuri, 23 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care ar fi vizată firma Alka, prejudiciul creat prin activitatea infracțională fiind de aproximativ 50 milioane lei. Potrivit România TV, unei angajate de ale firmei ALKA i s-a făcut rău când a văzut mascaţii. Femeia era şi însărcinată.

Descinderile au avut loc la membrii a două grupări infracționale, în București și în județele Ilfov, Suceava, Ialomița, Vrancea, Constanța și Harghita, 45 de persoane urmând a fi duse la audieri.

Până la această oră, anchetatorii au descoperit la percheziții sumele de 480.000 de lei, 120.000 de euro și 2.700 de dolari.

Sursele citate au precizat că percheziții au loc și la domiciliul suspectului Ady Hirsch, director al grupului Alka, și la SC International Cash Services Ifn.

În legătură cu articolele apărute în presă referitor la acțiunea DIICOT de astăzi, 13.09.2017, compania Alka face următoarele precizări:

"De peste 20 de ani, de când este prezentă pe piața din România, Alka a respectat întotdeauna legislația în vigoare. Suntem o companie serioasă și responsabilă, iar activitatea noastră susține în mod direct peste 600 locuri de muncă.

Pentru noi, reputația nepătată este cel mai de preț lucru, iar acest aspect reiese din întreg comportamentul nostru de afaceri.

Precizăm că domnul Ady Hirsch, CEO Alka, nu se află printre persoanele asupra cărora s-au găsit sume de bani sau documente asociate acestei investigații.

Atât domnul Ady Hirsch, cât și compania Alka sunt la dispoziţia autorităților cu toate datele necesare pentru a putea conduce o investigaţie corectă, bazată pe informaţii total transparente. Suntem primii care sunt interesați să se facă lumină în această situație", se precizează într-un comunicat de presă al companiei Alka.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ady Hirsch director ALKA perchezitii ALKA percheziţii Ploieşti