logo

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Cum va fi vara după iarna prelungită din 2017

Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2017 13:46 // Actualizat: Vineri, 21 Aprilie 2017 15:44 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Documente atasate:

PROGNOZA METEO MAI: Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice, exceptand regiunile nordice si centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme.Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de media multianuala in sud si sud-est si vor putea fi excedentare in restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IUNIE: Temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit, pe arii extinse in regiunile sudice si estice si local in restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IULIE: Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul si sud-estul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme deosebit de rece, temperaturile scad până la -10 grade

1 Comenteaza // Vezi comentarii