logo

Florin Florea, noul preşedinte al Federației Române de Atletism

Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2017 19:25 // Actualizat: Vineri, 21 Aprilie 2017 19:25 // Sursa: romaniatv.net

Florin Florea a devenit, vineri, noul președinte al Federației Române de Atletism, după ce la adunarea generală de alegeri l-a învins pe Traian Badea în ultimul tur de scrutin, cu 103 voturi la 83.

Florin Florea a fost în 2013, pentru o perioadă scurtă, secretarul general al Federației Române de Atletism, iar în prezent activa în calitate de consilier la MTS.

După o ședință maraton de 7 ore, cu șase candidați pentru funcția de președinte, adunarea generală i-a încredințat viitorul mandat de 4 ani lui Florin Florea, un fost sprinter cu 8 titluri de campion național la tineret și seniori în palmares, al cărui moto pentru această campanie a fost: ''Atleții trebuie să se unească și nu să se risipească''.

A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui care îi succede lui Sandu Ion, ales în 2013 și care nu a mai candidat pentru un nou mandat. În primul tur, în care au fost exprimate 195 de voturi, au ieșit din cursă două mari atlete, Constantina Diță, campioană olimpică de maraton, și Monica Iagăr, multiplă campioană la săritura în înălțime, care au strâns doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) și Traian Badea (54), fost vicepreședinte, s-au înfruntat în turul decisiv, în care primul s-a impus cu 103 voturi la 83.

Pentru cele 4 funcții de vicepreședinte au fost aleși Grigore Ursanu (121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) și Tudor Bogdan (98).

Florin Florea a anunțat că îl va numi ca secretar general interimar pe Augustin Iancu, în timp ce actualului secretar general Dan Buliga i s-a propus funcția de secretar general adjunct.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri FR Atletism Florin Florea FR Atletism Fra presedinte FR Atletism