logo

CFR: Mai multe trenuri au întârzieri majore din cauza viscolului, a vântului puternic şi a frigului

Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2017 09:25 // Actualizat: Vineri, 21 Aprilie 2017 11:02 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe trenuri au avut întârzieri majore din cauza viscolului, a vântului puternic şi a frigului, circulaţia feroviară fiind afectată pe Sucursalele Regionalelor Galaţi, Iaşi şi Braşov.

UPDATE: Circulația feroviară este temporar întreruptă pe Sucursala Regionalei Timișoara, pe relația Merișor - Bănița (județul Hunedoara), din cauza unui copac căzut care a afectat linia de contact, informează CFR SA.

"Echipele feroviare se află la fața locului și intervin pentru tăierea și înlăturarea copacului și punerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât circulația să se reia în cel mai scurt timp.Trenurile (IR 1824,IR 1821), care tranzitau zona, staționează momentan în stațiile adiacente până la redeschiderea circulației", precizează compania, într-o postare pe facebook.

UPDATE: Trenurile care pleacă din Gara de Nord pot avea întârzieri, vineri dimineaţă, din cauza opririi voluntare a lucrului în Revizia de Vagoane Griviţa, anunţă CFR. De asemenea, circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile Petroşani şi Baniţa şi între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, trei trenuri fiind blocate în staţii până la remedierea defecţiunilor.

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, din cauza viscolului, a vântului puternic şi a temperaturilor scăzute, circulaţia feroviară este afectată, vineri dimineaţă, pe Sucursalele Regionalelor Galaţi, Iaşi şi Braşov.

Pe SRCF Galaţi, relaţia Adjud – Pufeşti, unde circulaţia se defăşoară doar pe firul II, între orele 1.30 – 5.20 circulaţia feroviară a fost întreruptă, deoarece locomotiva care remorca un tren a agăţat cu pantograful un cablu care atârna de linia de contact. Din această cauză, opt trenuri au întârziat cu mai mult de 20 de ore.

Pe relaţia Hanu Conache – Independenţa, circulaţia a fost întreruptă, în noaptea de joi spre vineri, deorece un fir de energie electrică s-a rupt şi a căzut în gabaritul liniei. De la ora 4.50 se circulă pe firul II cu tracţiune Diesel.

De asemenea, pe SRCF IAŞI - relaţia Paşcani – Târgu Neamţ, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact, circulaţia a fost întreruptă de la ora 2.16 şi reluată la ora 8.10, dar trenurile vor ajunge cu întârzieri la destinaţie.

Pe SRCF Braşov, relaţia Timişu de Sus – Dârste din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact circulaţia a fost întreruptă de la ora 2.20. Vineri dimineaţă firul I s-a repus sub tensiune, iar firul II rămâne închis.

Ataşarea locomotivelor Diesel la trenuri asigură continuitate în trafic, însă se înregistrează întârzieri în graficul tuturor trenurilor care tranzitează zona respectivă.

Citeşte şi Vremea face ravagii în ţară. Mai multe judeţe sunt paralizate de zăpadă şi viscol

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CFR circulaţia feroviară frig intarzieri trenuri vânt puternic viscol