logo

Un bărbat şi-a dat foc în plină stradă după ce i-a fost refuzată cererea de obţinere a unui paşaport nou

Publicat: Luni, 20 Martie 2017 15:18 // Actualizat: Luni, 20 Martie 2017 15:18 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat de 45 de ani a fost transportat în stare gravă la spital, luni după-amiază, după ce şi-a dat foc pe stradă, în faţa Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Arad, nemulţumit că i-a fost refuzată cererea de obţinere a unui paşaport nou.

Incidentul a avut loc în centrul municipiului Arad, pe strada Vicenţiu Babeş, unde se află Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, aflat în subordinea Prefecturii Arad.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Galaţi, a avut un schimb de replici cu angajaţii instituţiei, care au refuzat să-i preia cererea de eliberare a unui paşaport.

"Bărbatul s-a prezentat pentru eliberarea unui paşaport însă nu a depus documentele necesare", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, potrivit News.ro.

El a prezentat la ghişeu o carte de identitate de Italia şi un certificat de naştere din România, însă avea nevoie cel puţin de o carte de identitate provizorie eliberată de autorităţile române.

La scurt timp, bărbatul a plecat din sediul instituţiei şi a revenit cu o sticlă cu benzină, ameninţând că îşi dă foc în faţa clădirii.

Poliţiştii, chemaţi la faţa locului de către angajaţi, au alertat pompierii.

"La sosirea echipajului de pompieri, bărbatul stătea în fund pe stradă şi se stropise deja cu benzină pe cap şi pe haine. Avea în mână o brichetă şi ameninţa că îşi dă foc. La un moment dat, a aprins bricheta. Colegii mei au intervenit imediat cu o pătură ignifugă şi cu un stingător, victima fiind preluată în stare de conştienţă de un echipaj medical", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, George Pleşca.

Medicul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, a declarat pentru News.ro că bărbatul a suferit arsuri de gradul II pe cap, faţă şi mâini.

"Pacientul este suspect că a suferit arsuri şi pe căile respiratorii. A fost predat în stare stabilă medicilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi se află în evaluare", a declarat Merea.

Citeşte şi Bărbat ars de viu în propria maşină

Comenteaza // Vezi comentarii