logo

Un singur copil din cei cinci care au jucat "Leşinul" la şcoală mai rămâne internat

Publicat: Luni, 20 Martie 2017 14:36 // Actualizat: Luni, 20 Martie 2017 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Un singur copil din cei cinci care au jucat „Leşinul” la şcoală mai rămâne internat în spital, ceilalţi patru urmând să fie externaţi luni. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, iar copiii urmează să discute cu anchetatorii în prezenţa unui psiholog.

Patru dintre cei cinci elevi de clasa a şasea care au ajuns vineri la spital după ce au jucat „Leşinul" vor fi externaţi.

Unul dintre ei va mai rămâne sub supravegherea medicilor pentru cel puţin încă 24 de ore.

"Copiii au avut o evoluţie bună pe durata spitalizării, nu au înregistrat complicaţii. Au fost monitorizaţi şi supravegheaţi clinic. Astăzi (luni - n.r.) vor fi externaţi patru. Al cincilea va fi externat mâine (marţi - n.r.) deoarece are nevoie de consult de psihiatrie şi o consiliere psihologică. Pe durata spitalizării întreaga echipă de gardă şi o echipă disciplinară a fost la paturile acestor pacienţi. În acest moment nu putem spune dacă vor exista consecinţe, ei vor fi chemaţi la consult periodic", a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria" Iaşi, scrie Mediafax.

Pentru că unul dintre copiii care au ajuns la spital este dintr-un centru de plasament, şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a luat măsuri.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat că în momentul în care elevul se va întoarce la centrul de plasament va intra într-un program de consiliere împreună cu psihologul şi asistentul social. Potrivit sursei citate, şi celorlaţi copii din centru "care au relative tulburări de comportament" li se va explica cât de periculos este jocul.

La rândul lor, politiştii au început cercetările şi au deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Copiii care au fost implicaţi în incidentul de vineri urmează să fie audiaţi în cursul zilelor următoare în prezenţa reprezentantului legal şi a unui psiholog.

Cinci copii de la Şcoala Generală „Veronica Micle" din Iaşi au ajuns, vineri, la spital după ce au jucat un joc numit „Leşinul". Practic, ei şi-au ţinut respiraţia aproape 40 desecunde, un alt coleg i-ar fi strâns în braţe şi mai apoi şi-au pierdut cunoştinţa.

Citeşte şi BALENA ALBASTRĂ. Mărturie cutremurătoare a unei fete din România care a vrut să intre în jocul mortal

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii copii internaţi joc periculos jocul lesinul